Manja slova Veća slova RSS
>

Seminar „Ocjenjivanje u funkciji razvoja učenika i unapređivanja nastave i učenja u školi”

Seminar „Ocjenjivanje u funkciji razvoja učenika i unapređivanja nastave i učenja u školi”
Datum objave: 07.10.2019 10:22 | Autor: Zavod za skolstvo

Ispis Štampaj stranicu


U Zavodu za školstvo i u šest osnovnih škola u Podgorici je 5. oktobra 2019. godine realizovano 20 seminara iz svih predmetnih programa na temu – „Ocjenjivanje u funkciji razvoja učenika i unapređivanja nastave i učenja u školi".

Seminarima je prisustvovalo oko 500 nastavnika razredne i predmetne nastave iz sedam pilot škola. Pilotiranjem su obuhvaćene sljedeće škole: OŠ „Radojica Perović”, OŠ „Štampar Makarije”, OŠ „Sutjeska”, OŠ „Oktoih”, OŠ „Pavle Rovinski”, OŠ „Mileva Lajović Lalatović” i OŠ „Njegoš” sa Cetinja.

Ovo je prvi segment seminara na kojem su nastavnici dobili teorijska znanja i zadatke. Drugi segment se odnosi na primjenu dobijenih zadataka u praksi. Naime, nastavnici imaju zadatak da u narednih par mjeseci principe ocjenjivanja po ishodima primijene u nastavnom procesu i da izrade prezentaciju kojom će se predstaviti svojim kolegama iz pilot škola. Na osnovu povratnih informacija nastavnika, Zavod za školstvo će finalizirati praktični materijal koji prati Vodič za nastavnike.

Seminarima su rukovodili: Radoje Novović, načelnik Odsjeka za istraživanje i razvoj obrazovnog sistema i mr Zoran Lalović, samostalni savjetnik.