Manja slova Veća slova RSS
>

Sastanak o stručnom usavršavanju nastavnika za inkluzivno i nediskriminativno obrazovanje

Sastanak o stručnom usavršavanju nastavnika za inkluzivno i nediskriminativno obrazovanje
Datum objave: 01.07.2019 09:04 | Autor: Zavod za skolstvo

Ispis Štampaj stranicu


Pod pokroviteljstvom Organizacije za sigurnost i saradnju (OSCE) Misije u Bosni i Hercegovini, organizovan je Sastanak o stručnom usavršavanju nastavnika za inkluzivno i nediskriminativno obrazovanje, 27. juna 2019. godine, u Hotelu Holiday Inn u Sarajevu.

Na poziv Misije sastanku je prisustvovala predstavnica Zavoda za školstvo Ljiljana Ivanović, savjetnica u Odjeku za KPR koja je govorila na temu: Sistem profesionalnog razvoja u Crnoj Gori.

Sastanak je nastavak dobre saradnje koju Zavod za školstvo ima sa obrazovnim vlastima i stručnim institucijama u BiH. Sastanak je otvorio i prisutnim predstavnicima ministarstava, zavoda i Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Istočnom Sarajevu poželio uspješan rad ambasador Misije OSCE-a u BiH gospodin Bruce G. Berton.

U predstavljanju sistema profesionalnog razvoja u Crnoj Gori predstavnica Zavoda se posebno osvrnula na: razvoj i strukturu sistema, njegove odlike i zakonsku osnovu. U dijelu sastanka koji je uslijedio nakon predstavljanja našeg modela povela se zanimljiva rasprava o pojedinostima, naročito o PRNŠ/V, sistemu viših zvanja i oblicima stručnog usavršavanja.

Naš sistem profesionalnog razvoja nastavnika je još jednom izvan granica Crne Gore procijenjen kao veoma uspješan.