Manja slova Veća slova RSS
>

Obuka za nastavnike mentore romskih i egipćanskih učenika stipendista srednjih škola

Obuka za nastavnike mentore romskih i egipćanskih učenika stipendista srednjih škola
Datum objave: 01.10.2018 13:47 | Autor: Zavod za skolstvo

Ispis Štampaj stranicu


U Budvi je u periodu od 26. do 27. septembra 2018. godine održan seminar za nastavnike mentore romskih i egipćanskih učenika stipendista. Seminar je održan uz podršku Romskog edukativnog fonda i Zavoda za školstvo.

Cilj seminara je bio unapređenje kompetencija nastavnika mentora za podsticanje samostalnog učenja učenika, razvijanje intekultualne osjetljivosti i uvažavanja pripadnika različitih socijalnih, etničkih i kulturnih grupa, podsticanje vršnjaške podrške u učenju, izrada i praćenje plana realizacije koji se odnosi na podršku učeniku stipendisti.

Seminar su vodile Radmila Gošović i Milena Jerotijević.

U ime Zavoda za školstvo, učesnike je pozdravila Vidosava Kašćelan, samostalna savjetnica u Odsjeku za kontinuirani profesionalni razvoj nastavnika. Tom prilikom je istakla da Zavod za školstvo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i drugim institucijama permanento radi na uključivanju djece romske i egipćanske populacije u obrazovni sistem, stalnom uklanjanju prepreka za njihovo školovanje.

U ime Ministarstva prosvjete, učesnicima se obratila Milica Pajović, samostalna savjetnica u Direktoratu za obrazovanje manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica.