Manja slova Veća slova RSS
>

Ljetnja škola „Crna Gora - moja postojbina”

Ljetnja škola „Crna Gora - moja postojbina”
Datum objave: 24.07.2018 12:43 | Autor: Zavod za skolstvo

Ispis Štampaj stranicu


U toku je realizacija ljetnje škole crnogorskog jezika i kulture pod nazivom „Crna Gora - moja postojbina” koja se realizuje po dvanaesti put u organizaciji Uprave za dijasporu i Zavoda za školstvo, u odmaralištu „Lovćen-Bečići” na Ivanovim koritima. Škola je počela sa radom 20. i trajaće do 30. jula. Ovogodišnju ljetnju školu pohađa 59 polaznika, uzrasta od 9-15 godina, iz deset zemalja: Argentine, Amerike, Velike Britanije, Švedske, Francuske, Španije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije i Srbije. 

Zavod za skolstvo

Škola je namijenjena djeci iseljenika porijeklom iz Crne Gore, koja će tokom desetodnevnog boravka u odmaralištu „Lovćen-Bečići”, kroz igru i zabavu unaprijediti poznavanje jezika i upoznati kulturnu, istorijsku i prirodnu baštinu Crne Gore.

 

 Zavod za skolstvo

Programom su predviđene obrazovne radionice iz crnogorskog jezika i književnosti, istorije, geografije, muzičke i likovne kulture, plesa i crnogorskih igara.

Zavod za skolstvo

Pored toga za polaznike škole organizovane su viteške igre, sportska nadmetanja i razne slobodne aktivnosti.

Zavod za skolstvo

U okviru ovogodišnjeg programa Ljetnje škole, organizovane su i posjete Mauzoleju na Lovćenu, podlovćenskom selu Dolovi i Vjetrenom Brdu, posjete muzejima na Cetinju, kao i učešće na „Igrama dijaspore“ u Podgorici.