Manja slova Veća slova RSS
>

Jedanaesta Ljetnja škola „Crna Gora moja postojbina“

Jedanaesta Ljetnja škola „Crna Gora moja postojbina“
Datum objave: 12.07.2017 09:19 | Autor: Zavod za skolstvo

Ispis Štampaj stranicu


Zavod za školstvo i Uprava za dijasporu po jedanaesti put organizuju Ljetnju školu „Crna Gora moja postojbina” za djecu crnogorskih iseljenika na Ivanovim koritima, u periodu od 20. do 30. jula 2017. godine. Ljetnju školu će ove godine pohađati 62 polaznika iz dvanaest zemalja.

Djeca će boraviti u prelijepom ambijentu na Ivanovim koritima u odmaralištu „Lovćen – Bečići“. Prva Ljetnja škola organizovana je 2007. godine, a do sada ju je kroz deset generacija polaznika pohađalo preko 500 polaznika. Cilj škole je da djeca na zabavan način, kroz obrazovne radionice crnogorskog jezika i književnosti, istorije, geografije, kulturne baštine, muzičke i likovne umjetnosti, kao i kroz sportske aktivnosti, viteške i druge razne igre, upoznaju svoju postojbinu.

U večernjim časovima djeca će biti uključena u zabavni program Odmarališta, zajedno sa djecom iz Crne Gore koja u istom terminu pohađaju francuski kamp jezika. Takođe su organizovani i prateći programi: razna sportska i druga takmičenja, izleti na Lovćen, Dolove, Cetinje, muzičke večeri, razgledanje kulturno-istorijske baštine i okolnih znamenitih područja.