Актуелности

10.04.2018.

ЕТФ награда за предузетништво 2018 - Позив за примјере добре праксе

ЕТФ награда за предузетништво 2018 - Позив за примјере добре праксе Европска тренинг фондација (ЕТФ) објавила је позив за учешће на наградном конкурсу – Примјери добре праксе у области предузетништва 2018.

08.03.2018.

Ученички сајам предузетништва

Ученички сајам предузетништва

Награду за иновативност и квалитет производа на Ученичком сајму предузетништва, добили су ученици гимназије Цетиње. Посјетиоци сајма, поред предмета урађених у декупаж техници, накита, цвјетова од различитих врста папира, украсних и миришљавих свијећа, на штанду гимназијалаца могли су видјети и бројне друге производе: мелеме за усне, сапуне, али и ликовне радове и производе од рециклираног материјала.

02.03.2018.

Предузетнички клуб ЈУ Гимназије Цетиње

Предузетнички клуб ЈУ Гимназије Цетиње

Предузетнички клуб ЈУ Гимназије Цетиње је реализовао радионицу израде мирисних свијећа. Предузетнички клуб ЈУ Гимназија је и до сада реализовао низ креативних и едукативних радионица за потребе припреме младих за тржиште као и радионице практичне израде производа: мелеми за усне, сапуни, креме, декупаж, накит и сл.

25.12.2017.

Пројектни дан Еко-школе

Пројектни дан Еко-школе

Ученици ЈУ Средње Економско-угоститељске школе из Никшића учествовали су на Новогодишњем сајму локалних производа у овиру пројектног дана "Еко-школе". Детаљније можете погледати овдје.

18.12.2017.

Изложба сувенира "Наш Грбаљ"

Изложба сувенира "Наш Грбаљ"

У ОШ “Никола Ђурковић“ у Радановићима, 15. децембра 2017. године је одржана изложба сувенира на тему „Наш Грбаљ“. Бројни родитељи, пријатељи, ученици и наставници су се дивили креативном раду ученика ове школе.

07.12.2017.

Акција "Воћњак једне генерације"

Акција "Воћњак једне генерације"

Ученици ОШ "Радоје Чизмовић" из Никшића, са наставницом Горданом Деретић учествовали су у акцији "Вочњак једне генерације". Акција је одржана 24. новембра 2017. године. Детаљну припрему за активности можете погледати овдје.

15.11.2017.

Предузетништво младих у фокусу

Предузетништво младих у фокусу

Конференција под називом Подршка развоју предузетништва младих, у организацији Националног партнерства за предузетничко учење, одржана је у сриједу, 15. новембра 2017. године на Економском факултету Универзитета Црне Горе. Конференција представља наставак активности Партнерства на промоцији предузетничног учења и примјера добре праксе у развоју вјештина за предузетништво.

14.11.2017.

Најава: Предузетништво младих у фокусу

Најава: Предузетништво младих у фокусу

Конференција под називом Подршка развоју предузетништва младих, у организацији Националног партнерства за предузетничко учење, биће одржана у сриједу, 15. новембра 2017. године на Економском факултету Универзитета Црне Горе. Конференција представља наставак активности Партнерства на промоцији предузетничног учења и примјера добре праксе у развоју вјештина за предузетништво

03.11.2017.

Предузетничко учење – Међупредметна област у плану и програму

Предузетничко учење – Међупредметна област у плану и програму

У Заводу за школство су 17. и 31. октобра реализовани семинари за васпитаче/васпитачице у предшколским установама под називом Предузетничко учење – Међупредметна област у плану и програму.

19.09.2017.

Мрежа европских шегрта – Позив за пријем нових чланова

Мрежа европских шегрта – Позив за пријем нових чланова

Мрежа европских шегрта је расписала конкурс за избор 10 нових чланова. Конкурс је отворен до 27. септембра 2017. године, 23:59 (ЦЕТ). Мрежа европских шегрта је основана у априлу 2017. године од стране Европског форума младих у сарадњи са Организационим бироом европских синдиката школа (ОБЕССУ), уз подршку Европске комисије, како би се осигурало да се глас младих шегрта чује на дискусијама у вези са стручним образовањем и обуком. Кроз Мрежу, млади шегрти могу учествовати у одлукама које их се тичу и могу се залагати за квалитетније, инклузивније и доступније шегртовање.