Manja slova Veća slova RSS
>

Dodjela sertifikata polaznicima Nacionalne ljetnje akademije o obrazovanju za demokratsko građanstvo i ljudska prava

Dodjela sertifikata polaznicima Nacionalne ljetnje akademije o obrazovanju za demokratsko građanstvo i ljudska prava
Datum objave: 27.12.2018 10:27 | Autor: Zavod za skolstvo

Ispis Štampaj stranicu


Polaznicima i trenerima Nacionalne ljetnje akademije o obrazovanju za demokratsko građanstvo i ljudska prava juče su dodijeljeni sertifikati. Tema ovogodišnje Akademije je bila Demokratska kultura škole – od teorije ka praksi.

Takođe, ovom prilikom je promovisana i Brošura u kojoj su štampani prilozi iz škola učesnica Akademije, a odnose se na različite pristupe realizacije programa građanskog vaspitanja/obrazovaja u školi, podsticanju razvoja demokratske kulture škole i razvoja demokratskih kompetencija kod svih učesnika nastavnog procesa.

Prisutne je pozdravio i dodijelio sertifikate gospodin Rešad Sijarić, direktor Zavoda za školstvo i Vidosava Kašćelan, koordinatorka Akademije.

Nastavnici i učenici su iznijeli osnovne informacije o projektima iz oblasti građanskog vaspitanja/obrazovanja koje trenutno realizuju u školama, a koji su inicirani na Akademiji i dalje oblikovani na nivou škola.

Izrađeno je uvjerenje da će Nacionalna ljetnja akademija o obrazovanju za demokratsko građanstvo i ljudska prava biti tradicionalna i da je ona jedan od stubova razvoja i održivosti programa građanskog vaspitanja i obrazovanja u školama.

Da podsjetimo, na Akademiji je učestvovalo 14 škola (po jedan nastavnik i jedan učenik), zatim predstavnik NVO koja se bavi obrazovanjem i predstavnik Savjeta roditelja u školi.

Brošuru možete pogledati ovdje.