Manja slova Veća slova RSS
>

Savjetovanje o pedagoškoj dokumentaciji „Zapažanja o vladanju učenika“

Savjetovanje o pedagoškoj dokumentaciji „Zapažanja o vladanju učenika“
Datum objave: 21.12.2018 11:40 | Autor: Zavod za skolstvo

Ispis Štampaj stranicu


Zavod za školstvo je u okviru svog programa rada realizovao savjetovanja o popunjavanju pedagoške dokumentacije u domenu „Zapažanja o vladanju učenika“. Savjetovanje je obavljeno na regionalnom nivou sa predstavnicima svih osnovnih škola u Crnoj Gori.

Na savjetovanjima je bilo prisutno preko 500 predstavnika osnovnih škola (direktori, pedagozi, psiholozi, predstavnici učitelja i nastavnika). Savjetovanja su održana u Pljevljima, Bijelom Polju, Beranama, Kotoru, Budvi, Nikšiću i Podgorici.

Nakon savjetovanja, škole su dobile materijal koji će poslužiti za adekvatnije popunjavanje pedagoške dokumentacije u rubrici „Zapažanja o vladanju učenika“. Cilj savjetovanja je bio da predstavnici osnovnih škola dobiju neophodne instrukcije koje će im olakšati evidentiranje zapažanja o socio-emocionalnim vještinama učenika, odnosno, poslužiti nastavniku da lakše prepozna i opiše elemente vladanja učenika, odnosno ono što je vidljivo u učenikovom ponašanju u različitim situacijama u procesu nastave i učenja. Savjetovanja su realizovali Radoje Novović, načelnik Odsjeka za istraživanje i razvoj obrazovnog sistema, Nada Mitrović, pedagog u JU OŠ Mileva Lajović Lalatović i Olivera Nikolić, načelnica Direktorata za osnovno obrazovanje u Ministarstvu prosvjete.