Manja slova Veća slova RSS
>

Trodnevne radionice o unapređenju instrumenata za evaluaciju efekata KPR-a

Trodnevne radionice o unapređenju instrumenata za evaluaciju efekata KPR-a
Datum objave: 01.02.2018 08:49 | Autor: zavod za skolstvo

Ispis Štampaj stranicu


Zavod za skolstvo

U okviru saradnje Zavoda za školstvo i British Council-a u Crnoj Gori, u Zavodu za školstvo su od 29. do 31. januara 2018. godine održane radionice o unapređenju instrumenata za evaluaciju efekata kontinuiranog profesionalnog razvoja u Crnoj Gori.

Radna grupa za izradu Priručnika za direktore o vođenju profesionalnog razvoja nastavnika koja se bavi izradom ovih instrumenata je tokom tri dana seminara imala priliku da se upozna sa iskustvima u ovoj oblasti gospodina Fila Silvestera, konsultanta British Council-a. S druge strane, gospodin Silvester je podrobno upoznat sa kontekstom u kome se dešava evaluacija KPR-a, eksternoj evaluaciji KPR koju vrši nadzorna služba Zavoda za školstvo, ulozi direktora obrazovno-vaspitnih ustanova u funkcionisanju modela PRNŠ/V, školskim akcionim planovima i planovima KPR-a na nivou škole. Razmotrene su mogućnosti kako da KPR u crnogorskim uslovima bude efikasniji i kvalitetniji te doprinese dostizanju viših standarda u učionici, tj. praksi nastavnika.

Tokom trodnevnog boravka u Podgorici, upriličen je i sastanak gospodina Fila Silvestera sa direktorom Zavoda za školstvo Rešadom Sijarićem i njegovim najbližim saradnicima.